Over Geert:

Geert De Weyer (1 mei 1968) begon zijn carrière als journalist bij Humo en later bij De Morgen. Hij startte zijn carrière met zware maatschappelijke thema’s en werd later reisjournalist. Het bekendst werd hij echter al stripjournalist. Voor De Morgen werkt hij in die hoedanigheid nu al meer dan 25 jaar. Hij interviewt voor De Morgen en talloze andere media (inter)nationale auteurs, recenseert strips en graphic novels en schrijft opiniestukken. Hij geeft lezingen over de Negende Kunst.

In 2021 cureerde hij voor Het Laatste Nieuws een opvallende reeks waarin Vlaamse stripauteurs en illustratoren werden gevraagd hun weekend in één prent te beschrijven. Grote namen en jong talent kregen in die periode elke zaterdag een bijna volledige pagina ter beschikking, inclusief een interview om hun aparte prent te duiden.

De Weyer schreef boeken als 100 Stripklassiekers (2008, Atlas), Loslopend Wild (2009, Oogachtend) en België Gestript (2015, Dragonetti/Ballon Media). Op 11 juni startte hij een galerie naast de Antwerpse OLV-kathedraal: geert de weyer gallery. Sebastiaan Van Doninck was de eerste exposant met de expo ‘A cosmonaut, hiding under the sink’. In september 2021 volgde Tim Van den Abeele hem op met de expo ‘Monotypen’.