openingstijden

do-vrij 13-18u
za-zo 12-18u

A cosmonaut, hiding under the sink. 

-Sebastiaan Van Doninck

juni – augustus 2021

highlights …

Autoportrait

(2021)

Insect Astronaut

(2021)

Dreamer, hiding behind glasses

(2021)

“Ik verberg me al mijn hele leven. Dat heb ik ontdekt toen ik aan deze reeks bezig was.”

(Sebastiaan Van Doninck, juni 2021)

Unieke oplage
genummerd & gesigneerd: 33 ex.

Ter gelegenheid van onze eerste expo ‘An astronaut, hiding under the sink’ creëerden we 2 unieke prints van het werk van Sebastiaan Van Doninck in een mooie verzamelmap.
Gesigneerd en genummerd door Sebastiaan en met een blinddrukstempel van de galerij.

De eerste prent is een ongebruikt coverbeeld van De Fantastische vliegwedstrijd, de tweede is een schilderwerk met de naam ‘Dreamer’. Het werd gedrukt op hoogwaardig papier (Hahnemuhle White Velvet 270 grams, 42 x 55cm) door Ruijgrok Piëzografie uit Amsterdam.

Deze reproductie is de tweede in een collectie limited prints, waarbij elke prent is genummerd en gesigneerd door kunstenaars die in geert de weyer gallery exposeren/exposeerden.

Te koop zowel in de galerij als online.
De prijs bedraagt 423,50 euro (incl. 21% BTW)

Over Sebastiaan…

Sebastiaan Van Doninck (*1979) werd bekend als illustrator van prentenboeken. In 2020 won hij de Boekenpauw voor De fantastische vliegwedstrijd (Querido). Tegenwoordig werkt hij echter als beeldend kunstenaar. Hij werkt graag met gewassen inkt en aquarel, en is altijd op zoek naar nieuwe manieren van werken door middel van experimenten, om de grenzen te verleggen in zijn tekeningen, schilderijen en illustraties. Tekenen tijdens het reizen is een essentieel onderdeel van zijn proces. Sebastiaan doceert ook tekenen en illustreren aan het Antwerpse Sint Lucas College of Art & Design.

Je kunt hem volgen op zijn Facebook-pagina of op Instagram.

Over de galerij…

geert de weyer gallery is een nieuw soort galerie die zich exclusief toelegt op illustratie, animatie, strip en alles wat zich in en rond dat brede artistieke veld afspeelt. Elke 8 weken volgt een nieuwe auteursexpo. Eén keer per jaar ligt de focus op een beloftevolle debutant. Eén keer per jaar vindt een groeps- en/of thema-expo plaats.

De galerie draagt de stille hoop om de illustratie-, strip- en animatiescène een hart onder de riem te steken, samen te brengen én naar waarde te schatten.

wilt u op de hoogte blijven?

1 + 13 =