geert de weyer gallery is een nieuw soort galerie die zich exclusief toelegt op illustratie, animatie, strip en alles wat zich in en rond dat brede artistieke veld afspeelt. Elke 8 weken volgt een nieuwe auteursexpo. Eén keer per jaar ligt de focus op een beloftevolle debutant. Eén keer per jaar vindt een groeps- en/of thema-expo plaats.

De galerie draagt de stille hoop om de illustratie-, strip- en animatiescène een hart onder de riem te steken, samen te brengen én naar waarde te schatten.

EXPO Sebastiaan Van Doninck: 11 juni – 22 augustus 2021

A cosmonaut, hiding under the sink

Unieke oplage: 33 ex.

Ter gelegenheid van onze eerste expo ‘An astronaut, hiding under the sink’ creëerden we 2 unieke prints van het werk van Sebastiaan Van Doninck in een mooie verzamelmap. Het is de start van een collectie prints in een kleine oplage, waarbij elke prent is genummerd en gesigneerd door de kunstenaar. Elke prent bevat ook een blinddrukstempel.

De 2 prints van Sebastiaan Van Doninck verschijnen in een oplage van 33 exemplaren. De eerste prent is een ongebruikt coverbeeld van De Fantastische vliegwedstrijd, de tweede is een schilderwerk met de naam ‘Dreamer’. Beide originelen overigens zijn te koop in de galerie.

De prijs bedraagt 350 euro.

Over Sebastiaan:

Sebastiaan Van Doninck (*1979) werd bekend als illustrator van prentenboeken. In 2020 won hij de Boekenpauw voor De fantastische vliegwedstrijd (Querido). Tegenwoordig werkt hij echter als beeldend kunstenaar. Hij werkt graag met gewassen inkt en aquarel, en is altijd op zoek naar nieuwe manieren van werken door middel van experimenten, om de grenzen te verleggen in zijn tekeningen, schilderijen en illustraties. Tekenen tijdens het reizen is een essentieel onderdeel van zijn proces. Sebastiaan doceert ook tekenen en illustreren aan het Antwerpse Sint Lucas College of Art & Design.

Je kunt hem volgen op zijn Facebook-pagina of op Instagram.